Met gepaste trots kondigt S.H.A.T. een skirm aan die een spel element bevat dat nog niet eerder is gedaan.

Tijdens deze 36 uur non-stop skirm vechten 3 facties het uit die ieder een geheel eigen set doelen en speelstijlen hebben.

Terwijl in de ene factie skills mbt survival, camouflage en het samenwerken met een partner doorslaggevend is, is de andere factie gerichter op samenwerken opsporing en planning, een derde factie zit er meer tussenin, en krijgt vaker te maken met wisselende en mischien wel conflicterende objectives.

Hoe dan ook, een non stop 36 uurs skirm, waarbij goede voorbereidingen essentieel en doorslaggevend kunnen zijn.


The lost/last battle of Bovensee

In het kleine Oost-Europese landje Unterwald zijn ongeregeldheden uitgebroken nadat pogingen van de overheid om ten koste van alles zich aan te sluiten bij de EU, om zo miljarden aan financiële steun los te weken, zijn mislukt. De overheid is niet langer in staat om zijn ambtenaren te betalen en als een gevolg daarvan is ook al het militaire personeel ontslagen.

Dit raakte ook de grootste militaire basis in het land bij het plaatsje Bovensee. Op deze basis was ook een militaire gevangenis gehuisvest en deze gevangenen zijn hierdoor op vrije voeten gekomen. De ontsnapte gevangenen hebben zich uitgerust met wat ze aan materiaal konden vinden op de basis, de munitie opslag in brand gestoken en zijn de bossen in getrokken. De daarop volgende explosies hebben de basis volledig weg gevaagd. Het gaat hier om lieden met een militaire opleiding die er niet voor terug deinzen extreem geweld te gebruiken, maar die voornamelijk bezig zijn met hun eigen welzijn. Om aan eten te komen stelen ze de oogsten van boeren, de lokale bevolking heeft ze daarom de naam Wild Hogs gegeven.

De regering van Unterwald heeft het buurland Uberwald gevraagd om hulp om de ontsnapte gevangenen op te pakken en hierop is een eenheid van Uberwald de grens over getrokken en heeft een kamp ingericht vlakbij het dorpje Bovensee. De bewoners van Bovensee hebben sinds de tweede wereld oorlog al een hekel aan de Uberwalders en geloven niet dat het buurland alleen maar komt helpen. Zij zien de bemoeienis van Uberwald als een invasie en zijn van plan zich stevig te gaan verzetten.

Spelers kunnen zich aanmelden voor de 3 facties. Let op iedere factie biedt een andere ervaring/speelstijl. Lees daarom goed door wat er per factie van je verwacht wordt alvorens een keuze te maken die het beste bij je past. Na aanmelden krijg je toegang tot een forum waar factie leden met elkaar kunnen overleggen.

Het spel is 36 uur non-stop van vrijdag avond t/m zondag middag en wordt alleen tijdelijk stil gelegd als een “probleem” moet worden opgelost. Als er mensen zijn die willen slapen op een bepaald moment dan is daar de mogelijkheid voor, maar men moet niet vreemd opkijken als bij het ontwaken bijv al hun objectives zijn weg gehaald door een tegenstander die niet is gaan slapen.


Programma

Vrijdag
17:00 poort open:
22:00 Einde FPS testen wild hogs
22:00 Briefing wild hogs
22:45 Einde FPS testen Bovensee/Uberwald
22:45 Briefing Bovensee
23:30 Briefing Uberwald

Zaterdag
00:00 Aanvang
08:00 poort open
10:00 Safety briefing
16:00 - 17:00 Einde dagjes mensen

Zondag
12:00 Einde spel


FPS Limits

500 FPS: Bolt Action Sniper Rifles

360 FPS: Alle andere replicasExtra info

Wild Hogs (Max 20 personen)

Deze spelers spelen in buddy paren 36 uur non-stop. Hun doel is om niet gevangen genomen te worden en de benodigde voorraden te verzamelen. Schieten is een laatste red middel. Alles wat je die 36 uur nodig hebt moet je bij je kunnen dragen. Kleding voorschrift: Camouflage kleding.

Heb je al de nodige ervaring met airsoft, wil je eens wat anders en zie je het als een uitdaging om 36 uur lang uit handen te blijven van je belagers dan is dit wellicht je eerste en laatste kans zoiets te doen op een skirm in de Benelux. Je blijft deze 36 uur altijd bij je buddy, dus aanmelden samen met buddy aangeraden. Individuele aanmeldingen zijn ook welkom, maar zorg dan bij voorkeur dat je voor aanvang van de skirm een buddy hebt gevonden tussen de andere individuele aanmeldingen. Anders krijg je een buddy toegewezen op de skirm zelf. (mocht er om de een of andere reden een on even aantal wilde zwijnen zijn, wordt 1 buddy paar van 3 personen gemaakt.)

Bovenseee (Max 30 personen)

De lokale bevolking van Bovensee onder leiding van hun Burgemeester gaan zich gedurende de 36 uur verzetten tegen de invasie van Uberwald. Zij worden gedreven door missies die te allen tijde kunnen opduiken. Er is een basis kamp waarin mensen hun rust kunnen pakken. Er zijn echter geen garanties over hoe veel en hoe lang die rust is. Kleding voorschrift: bovenkleding geen camo. (Camo broek en camo opsvest, platecarriers etc. is toegestaan)

Deze factie is voor de mensen die wel van een uitdaging houden, niet terug deinzen om een tegenstander die in de meerderheid is aan te vallen of ogenschijnlijk onmogelijke missies te vervullen.

Uberwald (Max 60 personen)

De troepen van Uberwald hebben de beschikking over een basis kamp en gaan onder leiding van een commander, in squads jagen op de Wild Hogs, het kamp beveiligen tegen acties vanuit Bovensee en diverse missies uitvoeren. Hierbij worden ook rust momenten aangewezen dus hoewel het spel 36 uur non stop is krijgt in deze factie iedereen toch zijn uurtjes slaap. Voor de mensen die in voorgaande jaren mee hebben gedaan aan het winter offensief op the Valley, hier lijkt de speelstijl die hoort bij deze factie nog het meeste op. Kleding is cammo icm arm bandjes om onderscheid te maken tussen Uberwald en Wild Hogs.

Kosten:

Heel weekeind, eigen gear: 50 euro. Huurkit (alleen Uberwald en bovensee): 115 euro

Alleen de zaterdag, eigen gear: 25 euro. Huurkit 70 euro (Zaterdag spelers kunnen geen factie kiezen maar worden ingedeeld bij Bovensee of Uberwald factie, hier met meegebrachte kleding dan ook rekening houden.)

Toegang voor voertuigen ivm laden/lossen alleen op vrijdag avond en zondag middag.

Aanmelden: shat.airsoft@gmail.com


Aanmelden


Location

Niet in camo kleding arriveren. Do not arrive in camo clothing!

Route

Neem de afslag op de rotonde naar Terhills Cablepark. Aan het eind van deze weg bevind de locatie zich aan de rechterzijde.